0
0
31
Цибуля є одним з основних продуктів у багатьох кухнях світу, додаючи пікантного смаку в усі страви. Багато хто її не любить через специфічний смак і запах, але не варто виключати її зі свого раціону.
Видання Indian express з'ясувало, чому цибуля може бути радше другом, ніж ворогом.
Для чого корисно їсти цибулюЦибуля містить багато необхідних вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які відіграють важливу роль у підтримці здоров'я організму, каже Сваті, старший дієтолог лікарні Indraprastha Apollo Hospitals.
Вітаміни: Цибуля - чудове джерело вітаміну C, B6 і фолатів, які необхідні для міцної імунної системи, росту клітин і здорового обміну речовин.
Антиоксиданти: У цих овочах багато потужних антиоксидантів, таких як алліл-пропіл-дисульфід, які мають протизапальні та протиракові властивості.
Життя без цибулі - можливі наслідкиХоча відмова від цибулі протягом місяця може й не призвести до різких змін у вашому здоров'ї, Сваті попереджає, що можуть відбутися деякі ледь помітні зміни:
Нестача клітковини: Цибуля - гарне джерело харчових волокон, необхідних для здорової травної системи. Відмова від неї може призвести до тимчасового зниження споживання клітковини, що може спричинити закрепи або інші проблеми з травленням.Втрата протизапального ефекту: Цибуля містить аліцин і кверцетин, які мають протизапальні та антиоксидантні властивості. Без цих сполук ваш організм може бути більш сприйнятливим до запалення і окислювального стресу, що з часом підвищує ризик розвитку хронічних захворювань.Хоча загалом цибуля добре переноситься, деякі люди з проблемами з травною системою можуть уникати її через можливий дискомфорт.
Недоліки відмови від цибуліЦибуля - це джерело необхідних поживних речовин, і виключення її з раціону може призвести до їхнього дефіциту, особливо якщо ви не знайдете замінників.
Так, відмова від цибулі може призвести до дефіциту вітамінів C, B6 і фолатів, а також мінералів, таких як марганець і калій. За словами Сваті, це може призвести до таких негативних наслідків, як ослаблення імунної системи, підвищена стомлюваність, а також можливі проблеми зі згортанням крові та утворенням червоних кров'яних тілець.
"Для більшості людей користь від вживання цибулі переважує будь-які недоліки. Якщо ви побоюєтеся включати її у свій раціон через проблеми з травленням, проконсультуйтеся з дипломованим лікарем, щоб вивчити альтернативні варіанти, які забезпечують аналогічні поживні речовини", - підсумувала дієтологиня.
Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте цибулю щодня.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
485
Коментарі:
0
Переглядів:
314
Коментарі:
0
Переглядів:
581
Коментарі:
0
Переглядів:
619
Коментарі:
0
Переглядів:
502
Коментарі:
0
Переглядів:
621
Коментарі:
0
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстCopyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.