Головна Блог ... Новини Як приготувати смачну паску: 10 нюансів, які допоможуть уникнути провалу Як приготувати смачну паску: 10 нюансів, які допом...

Як приготувати смачну паску: 10 нюансів, які допоможуть уникнути провалу

  • 0

  • 0

  • 35

Відключити рекламу

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати про деякі важливі нюанси в її приготуванні.

Як спекти смачну паску - 10 тонкощів

Кілька важливих моментів допоможуть у приготуванні святкової випічки:

Усі продукти мають бути кімнатної температури.Паска виходить смачнішою на живих дріжджах (ті, що пресовані).Дріжджі перед приготуванням потрібно перевірити на придатність - приготувати опару. Якщо вона не піднімається дуже довго, то і з тістом доведеться возитися цілий день, тому опару краще переробити. Беріть для неї свіжі дріжджі, дивіться термін придатності на пакуванні, а відкриті упаковки не зберігайте довго.Якщо ви приготували тісто, а воно зовсім не піднімається - можливо, дріжджі старі або непридатні. У цьому разі тісто можна "оживити" новою опарою.Оптимальна температура для вистоювання тіста - 28-30 градусів, якщо буде нижчою, то процес бродіння сповільнюється, за високої температури активність дріжджів припиняється, вони можуть "зваритися".Не ставте тісто для паски в миску з теплою водою - щоб воно підходило, залиште його в теплому місці.Під час другого вистоювання тіста у формах, воно має подвоїтися - не залишайте його довше, ніж належить, оскільки тісто переросте й опаде, а паска може вийти з увігнутою шапочкою.  Найкраще пекти паски приблизно одного розміру, тому що маленькі печуться швидше: може бути таке, що вони вже готові і їх потрібно діставати, а у великих - сира середина. Якщо ж відкрити духовку завчасно, то тісто в непропечених пасках опаде.У вузьких і маленьких формах паски печуться і тримаються краще, ніж у великих і широких.Після випічки паски найкраще остуджувати на боці, поклавши їх на рушник і повертаючи періодично з одного боку на інший.Читайте також: Яйця і дріжджі не потрібні: пишна, як пух, українська паска Повітряні пасочки-синнабон: оригінальний рецепт на Великдень Менш, ніж за годину: паска без дріжджів, що довго не черствіє

Приготовлені паски зберігайте в щільно закритому пакеті або оберніть у кілька шарів харчової плівки.

Раніше ми розповідали, яка форма для паски краща та як її вибрати.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 35

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 35

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст